Gå til innhold

Vil gjøre det lovlig å kjøpe sex!


milan

Anbefalte innlegg

Seksuallovbruddsutvalgets foreslår å avkriminalisere sexkjøp mellom voksne, såfremt handlingene ikke omfattes av straffelovens kapittel om seksuallovbrudd, mener straffelovrådet.

Rådet har gjennomgått hele kapitlet i straffeloven, først og fremst for å sikre at retten til selv å bestemme hvem man vil ha sex med, tilstrekkelig vernes.

– All seksuell samhandling må bygge på frivillighet. Straffeloven må sikre vern mot seksuelle krenkelser, som er seksuelle handlinger som ikke er frivillige. Som en konsekvens av dette foreslår rådet å avkriminalisere sexkjøp mellom voksne som ikke innebærer seksuelle krenkelser, sa rådets leder Linda Gröning.

Rådet anbefaler også en ny bestemmelse i straffeloven som vil senke terskelen for å straffe seksuell omgang uten samtykke.

– De foreslåtte endringene vil styrke vernet av den seksuelle selvbestemmelsesretten, både for voksne og barn, sier Gröning..

Domfellelse for voldtekt forutsetter i dag at gjerningspersonen har brukt vold eller truende atferd, eller at fornærmede var ute av stand til å motsette seg handlingen.

 



Foreslår å senke den seksuelle lavalderen – NRK Norge – Oversikt over nyheter fra ulike deler av landet

  • Like 1
Lenke til kommentar
1 time siden, Rufus skrev:

Hva betyr dette i praksis? Hvor stor innflytelse har dette rådet på utformingen av straffeloven? Og hvilke tidsperspektiver snakker vi om? Vil en eventuell endring ligge flere år fram i tid? 

I praksis betyr det lite. Høyre er antakeligvis nøkkelen. De stemte mot sexkjøpsloven i sin tid, men nå som den er innført vil de neppe ergre det irrelevante Krf med å fjerne den igjen. R, SV, Krf, Ap ligger antakeligvis ideologisk fastkjørt i å opprettholde loven. Sp er også for, av uante grunner. V, Frp vil antakeligvis fjerne. Høyre er altså nøkkelen.

Og ja, en endring vil ligge flere år frem i tid. Siden rapporten kom mens det ikke er reelt flertall for å fjerne sexkjøpsloven, så koker det kanskje bare bort i kålen.

Lenke til kommentar
  • 3 weeks later...

Jeg regner med at Krf er utradert ved neste stortingsvalg, så Høyre trenger ikke bekymre seg for dem. Derfor ser jeg heller ikke bortifra at Frp og Venstre finner sammen og foreslår en endring, spesielt når utvalget nå går for avkriminalisering. 

Stigmaet forsvinner nok ikke, men kanskje det blir både større utvalg og bedre priser😄

  • Like 1
Lenke til kommentar
  • 4 months later...

En gang diskuterte jeg med AI (ChatGPT) om sexkjøpsloven, mye kjedelig med chat AI om det. Men likevel kom det opp noe interessant.

ChatAI sier hvis de brygger opp et bordelle under regjeringen vil mulig lovlig. Men de seksuelle tjenester som jobber på bordelle, må betale skatt.

Lenke til kommentar

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...