Gå til innhold

Lovendring


Xhei00

Anbefalte innlegg

Da er det kommet noe nytt fra 1.januar. Kan noen forklare hva dette betyr "Klargjøring av at forsøk på kjøp av sex er straffbart"

Kan man bli dømt bare ved å sende en sms til en eskorte der man diskuterer tjenester og eller pris for eks? Blir bare verre i dette landet...

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
Lenke til kommentar

Det var inntil 6 mnd fengsel før - nå er dette altså doblet (men den lengre straffen skal kun anvendes i særlig grove tilfeller, så da blir det vel ved kjøp fra mindreårige eller ved kjøp hvor det må anses åpenbart at selger er offer for menneskehandel og ufri, etc).

  • Like 1
Lenke til kommentar

Jeg tror bestemt at denne såkalte "lovendringen" (forsøk på sexkjøp er staffbart) kun er en presisering, beviskravet for påtalemyndighetene er ikke endret.

Det er veldig vanskelig å kunne bevise et slikt forsøk, og det var dette riksadvokaten for noen år siden tok tak i, da han mente at politiet straffet sexkjøpere uten tilstrekkelig bevis.  Domstolene må da være overbevist ut over enhver rimelig tvil (mist 95% sannsynlighet) for at vedkommende skal dømmes.

Det er neppe nok å sende en sms til en annonsør på RE for å spørre om priser.  Det er det mange som synes er en morsom og pirrende hobby, og de har aldri seriøst ment å møte de jentene som de kontakter. Det er heller neppe straffbart å ta kontakt med gatehorer og prate med dem. Hvis det nærmest på generellt grunnlag skulle være forbudt/straffbart m.h.t. forsøk på sexkjøp å ta kontakt med jenter som antas å være prostituerte, ville dette være grovt diskriminerende overfor jentene, og domstolene vil aldri i verden gi påtalemyndigheten medhold!

For å kunne bevise forsøk på sexkjøp ut over enhver rimelig tvil vil jeg tro at politiet omtrent må se at en seddelbunke er i ferd med å bli overlevert.  Slik bestemmelsen var før nyttår måtte politiet bevise at pengene faktisk var overlevert og at seksuelle tjenester var levert.

 

 

  • Like 1
Lenke til kommentar

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...