Gå til innhold

Her blir kunden tatt - med smekken åpen


Rufus

Anbefalte innlegg

Denne artikkelen ble publisert på Drammens Tidende den 02.11.20:

Mannen kom smilende ut fra stedet med smekken åpen. Kort tid senere ble han tatt av politiet.
 

Tre politibetjenter sitter i bilen. Torsdag kveld skal de kontrollere thai-massasjesteder i Drammen, hvor de mistenker at kunder kommer for å kjøpe sex. Drammens Tidende er med på runden.

Sammen med politiet står vi utenfor et massasjested i sentrum. De venter på at det skal komme kunder inn og ut av stedet, men enn så lenge skjer det ingenting. 

Så ringer telefonen til Tove Møller. Hun er fagansvarlig for menneskehandel i Sørøst politidistrikt, og er med på oppdraget.

En annen gruppe i politiet overvåker et sted i drammensområdet, i forbindelse med menneskehandelsgruppas kartlegging av sex-miljøer i distriktet. De har sett en kunde gå inn. Politibetjentene Drammens Tidende er med skal bistå.

Plutselig er det en annen stemning i bilen. Fra å vente på at noe skal skje, er det nå fullt fokus på å rekke å komme til stedet før kunden går ut. Politiet kjører fort. Så fort at mannen i gata ville blitt tatt av politiet hvis han kjørte så fort.

Politijakt

Vi kommer fram til stedet. Det er ikke et massasjestudio, men et sted med utleieleiligheter. 

Kort tid etter kommer kunden ut døra. Med et smil om munnen og smekken åpen. Politiet mistenker at han har kjøpt sex, og skal stoppe han for å prate med han. 

Politiet kjører etter. Det er to biler mellom politibilen og bilen til kunden.

– Kjør forbi, sier en av politibetjentene.

Etter en rundkjøring kommer enda en bil imellom oss. Etter nok en rundkjøring er politibilen rett bak han.

– Stopp han før vi kommer til matbutikken, sier Tove Møller.

Det går ikke. Mannen svinger inn på parkeringsplassen rett foran matbutikken. Politiet parkerer først på skrå rett bak bilen til kunden, for å forhindre at han stikker av, hvis han skulle prøvd på det. Så parkerer de ved siden av han, og spretter ut av bilene.

– Vi mistenker at du har kjøpt sex fra en prostituert, og det er ikke lov i Norge, sier en av politibetjentene til mannen.

Han benekter først at han har gjort det.

– Er den prostituerte din venn? 

– Nei, svarer mannen.

– Hva heter hun? spør politiet.

Det er tydelig at han ikke vet svaret.

Politiet avhører mannen i bilen, og det får ikke Drammens Tidende være med på. Ifølge Møller innrømmer mannen i avhøret at han har kjøpt sex, men godtar ikke boten på 25.000 kroner. Boten kommer til han i posten, og vedtar han ikke den, må han møte i retten.

Sier de ikke selger sex

I løpet av runden med politiet oppsøker vi flere thai-massasjesteder. Både i Drammen sentrum og utenfor.

Felles for flere av dem er at de legger ut lettkledde bilder på en nettside som brukes av sex-arbeidere for å annonsere sine tjenester.

Likevel, når politiet tar turen innom torsdag kveld, sier flere av dem det samme: De selger ikke sex og avviser kunder som spør om det.

– Hun ene forklarte bildene på nettsiden med at hun ville vise at hun hadde en sexy kropp, forteller Tove Møller etter ett av besøkene.

Det er ikke ulovlig å selge sex i Norge, så når politiet er på runder som dette, er det blant annet for å sjekke hvordan sex-arbeiderne har det og undersøke om det kan være et større miljø bak, forteller Møller.

Ser en økning

Politiet mistenker at det nå finnes flere etablerte hallikmiljøer i Drammen, hvor det kan foregå menneskehandel. Det gjelder både innenfor thai-massasjesteder og i østeuropeiske miljøer, har Møller tidligere uttalt til Drammens Tidende.

Leila Langdalen Sbai er informasjonsansvarlig i organisasjonen ROSA, som er et nasjonalt hjelpetiltak som bistår ofre for menneskehandel i Norge.

Hun forteller at mange av de organisasjonen identifiserer som ofre for menneskehandel forteller at de har jobbet i Drammen.

Langdalen Sbai opplyser at de ikke fører statistikk på geografi, men har merket at det har vært en økning i antall saker fra Sørøst politidistrikt i det siste. Hennes oppfatning er at det er et større prostitusjonsmiljø i Drammen.

– Mange av de vi kommer i kontakt med er utsatt for grov vold, både psykisk, fysisk og seksuelt. Det bærer de selvfølgelig preg av. 

Hun forteller at ofrene ofte ikke kjenner til det norske systemet. 

– Hvis det er politiet som har identifisert dem, bruker vi mye tid på å fortelle hvilke rettigheter de har og trygge dem. Vi hjelper dem også med å komme til et krisesenter, sier hun.

 

Lenke til kommentar
  • 3 months later...


Det jo nettopp dette jeg og de fleste andre fornuftige oppegående mennesker vil. 

Vi vil at bakmenn og de som utnytter andre skal bli tatt.  Som det var før sexkjøpsloven da fokuset var på å jage bakmenn og ikke de prostituerte. 

De fleste av oss som kjøper diverse tjenester er opptatt av at den vi kjøper tjenesten av har det bra. 

Lenke til kommentar

Her bør kunden bare kjøre på for den boten har de ikke hjemmel i loven å kreve inn. De skal ta kunden på "fersk gjerning". Det holder ikke å følge etter kunden slik de gjorde i dette tilfellet. De presser frem det svaret de vil ha. Det er ikke tillatt. Håper retten er oppegående her så slipper han boten da de ikke har et snev av bevis eller vitner

Lenke til kommentar

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...