Gå til innhold

Kan dette være sant?


Gjest

Anbefalte innlegg

Som de fleste vet, er det i Norge i dag forbudt og belagt med straff å skaffe seg selv eller andre seksuelle tjenester – seksuell omgang – mot betaling. Straffepåbudet finner vi i Straffelovens § 202 a, og bestemmelsen trådte i kraft 1. januar 2009. Men kan norske lover også anvendes på forhold som er straffbare i Norge, men som er begått i utlandet?

Det hadde Tom begynt å lure fælt på, etter at han nettopp hadde åpnet et brev fra Oslo Politidistrikt der han ble innkalt til avhør. Han hadde da ikke gjort noe galt, og i Norge hadde han rent rulleblad hos politiet. Han var i hvert fall aldri blitt tatt for noe. Synderlig sjans hos damene er det synd å si at han hadde, så han hadde vært en flittig gjest i horestrøket i Kvadraturen i Oslo sentrum gjennom svært mange år. Men så ble det jo forbudt å kjøpe seg tjenester hos de prostituerte, og han begynte å se seg om etter andre jaktmarker. Å bli knepet ”med buksa nede” av politiet og bli straffet for slikt kjøp ville vært for fornedrende følte han på seg.

Tom hadde de siste årene tilbrakt mange ferier i Thailand, og om han ikke var noen vanlig badeløve på stranden i Pattaya, så var han desto flinkere til å bruke øynene og til å besøke ”the red light district” når mørket seg på. Så han hadde etter hvert opparbeidet seg god kjennskap til diverse lokale steder som tilbød den typen tjenester han etterspurte, og nå hadde han lenge vurdert å førtidspensjonere seg og flytte til Thailand for godt. Siste ferie hadde vært spesielt vellykket; noen av jentene var både unge og vennlig innstilt. Man fikk jo dessuten så mye for pengene der ute!

Så Tom hadde bestemt seg for å førtidspensjonere seg og flytte, og var allerede godt i gang med forberedelsene. Jobben hadde han sagt opp, leiligheten hadde han solgt, flybillett (enveis) var bestilt, og arrangementene til flytting var avtalt. Bomben springer Bomben sprang under avhøret hos politiet. De ville ikke opplyse hvor de hadde informasjonen sin fra, men de sa de kunne føre bevis for at han ikke bare hadde kjøpt seksuelle tjenester i Pattayaområdet, men at han også skulle ha hatt seksuell omgang med en mindreårig, og at han risikerte flere års fengselsstraff i Norge. I Thailand var han øyensynlig etterlyst av politiet, så den veien syntes også stengt. Han var opprinnelig blitt etterlyst gjennom Interpol.

Tom fortalte at han hadde kjøpt seksuelle tjenester utenfor Norges grenser nettopp for ikke å gjøre seg skyldig i straffbare forhold ved å kjøpe dem i Oslo slik han hadde gjort før. At en av jentene bare var knapt 15 år hadde han ingen anelse om. Og ikke visste han hvem av dem det skulle være, heller. Politimannen forklarte ham at det var like straffbart å kjøpe slike tjenester i utlandet som det er i Norge, og viste ham lovhjemmelen. Villfarelse med hensyn til alder og til at straffelovens § 12 gjaldt denne type forbrytelser også i utlandet ville ikke føre til straffrihet. Tom forklarte om alle sine forberedelser ute at det syntes å gjøre noe inntrykk på lovens håndhever, men det som syntes klart for ham da alt gikk opp for ham i sin fulle bredde, var at han visst fikk sette salgssummen i banken og regne med å tilbringe opp til et par års fengsel på det offentliges bekostning før han kunne realisere sine drømmer. Han oppsøkte advokat Morten Flink, som dessverre ikke kunne gi ham stort håp om noen annen løsning.

Dommen faller I samråd med Morten Flink, etter at advokaten hadde gjennomgått alle påtalemyndighetens bevis, bestemte Tom seg for å tilstå kjøp av seksuelle tjenester i Pattaya. Men han ville ikke tilstå at han hadde hatt seksuell omgang med en mindreårig, noe han ikke hadde vært klar over og ikke følte seg overbevist om at han hadde gjort. Det får bli opp til påtalemyndigheten å føre bevis for dette, var advokat Flinks råd på dette punkt. Hadde ikke dette alvorlige forholdet vært omfattet av tiltalebeslutningen, ville Flink rådet ham til å tilstå for da å få en såkalt tilståelsesdom, hvilket ville medføre lavere straff enn ellers.

Rettssaken var en stor påkjenning, selv om hovedforhandlingen bare tok en dag. Det satt en fagdommer bak dommerskranken i sort kappe sammen med to legdommere, en mann og en kvinne. Dette siste gjorde ikke påkjenningen mindre. Det eneste ”lyspunktet” i saken sett med Toms øyne, var at retten ikke fant det bevist at han faktisk hadde hatt seksuell omgang med en mindreårig. Mye pekte i den retningen, men kravene til bevis i en straffesak er svært strenge. Enhver rimelig tvil skal komme tiltalte til gode, og slik tvil forelå i saken til Tom etter rettens syn. Siden han hadde tilstått resten, og det ganske tidlig, skulle han ha en strafferabatt, og han fikk en betinget dom – hvilket innebar at hvis han ikke ble tatt for straffbare forhold i prøvetiden behøvde han ikke å sone noen straff.

Men var det nå trygt for Tom å realisere planene sine om å flytte? Han hadde jo allerede brent alle broer bak seg. Hva med politietterlysningen i Thailand? Dette, sa Morten Flink, måtte han undersøke nærmere, men å flytte syntes plutselig svært risikofylt. Det endte med at Tom flyttet til Spania i stedet. Og hva som så foregikk der tier historien om.

Eller er dette bare et advokat-eventyr?

Lenke til kommentar

Ja. Det er et eventyr.

Påtalemyndighetene hadde gitt beng i om han hadde pult 3000 horer i Oslo og andre steder hvis de kunne bevise at hadde kjøpt sex av en 15-åring.

Dessuten, samarbeidet med politiet i Thailand er ikke-eksisterende. Det skjer kun ved mord og kjøp av sex med barn.

Når skal dere få opp øynene og skjønne at politiet ikke bryr seg om sexkjøp i utlandet såframt ingen legger samtlige beviser på bordet foran dem. De bryr seg knapt nok om sexkjøp i Norge.

Å bruke tonnevis med penger for å bevise at noen kjøper sex i utlandet skjer ikke.

Politiet er blakk nok fra før om de ikke skal bruke penger på sende folk til Thailand for å etterforske kjøp av sex.

Lenke til kommentar

Det er en stakkar som nå svetter i en tilsvarende sak. Han kjøpte for langtidsleie ei jente av en bar eier på Koh Samui. Det viste seg at hun var under 14 og og hun ble gravid som 14 åring. Da har du lagt egget!

Så skal jeg gå til min barndomstid der ei jeg kjente ble pult tjukk som 13 åring. Han var 19. Hun fikk denne ungen som 14 åring og de fikk lov til å gifte seg. År 1957. De to levde "Herrens glade dager" helt til hun døde i en alder av 35 år. Hun ble en skikkelse å regne med både politisk og innen fagforeningen.

Så til "min venninne" som begynte å vanke på min kammerat sitt gutterom da hun var 12. Hun ble også tidlig gravid 14 år og fikk en gutt i en alder av 15. Han var da 22. Da han hadde sonet sin straff for å ha pult henne gravid så giftet de seg da han kom ut av fengslet. På de tider var du ikke myndig før 21 år.

Så til maskinsjefen. Vi ankom Valparaiso der vi ble liggende i 4 uker med maskinskade. På ei av barene fant han ei lita fersk ei, også undermåls i alder. To år etter kom han tilbake ( jeg var ikke på den båten da ) der ei av damene forsvant da han dukket opp på samme bar. En halvtime etter dukket hun opp med hun veldig unge og en unge på armen hennes. Som han sa siden. Det var ingen tvil om at jeg var far til ungen. Dette fikk ingen konsekvenser for han.

Synet på sex med unge damer for ikke å snakke om jenter har forandret seg i løpet av min levetid. Giftet gravøren seg med den unge jenta så var dette tilgitt. I dag blir en straffet med fengsel få å ha pult ei jente på 14 gravid. Selv om hun befinner seg i utlandet og dette kommer myndighetene for ørene. Det er nok en fare for at noen har angitt den person som det refereres til her tidligere. Sex er en industrivirksomhet i Thailand selv om sex kjøp og salg ikke er lov. Holder du deg til hun over 18 så risikerer du ingenting. Thailenderne vil ikke risikere at vi i stede reiser videre til Kambodsja og Viet Nam om det begynner å gå rykte om anmeldelse av norske menn til norske myndigheter.

Litt om Viet Nam. Der er det heller ikke lov å selge eller kjøpe sex. Men uoffisielt har de sett i mot Thailand og deres sex industri. Det er stilletiende vedtatt at de vil ofre noen årskull jenter på å skaffe inn utenlandsk valuta i følge en bekjent som er gift med ei i fra Viet Nam. Så vet dere det.

Lenke til kommentar

Norsk politi tok kontakt med tysk politi for en stund tilbake og la fram et ønske om at tysk politi skulle hjelpe dem med å ta norske menn som betaler for sex i Tyskland. Tysk politi måtte bare si sorry, her i Tyskland er det fullt lovlig å kjøpe sex og vi har heller ikke lov til å arrestere nordmenn som gjør det her. .....det er jo rett og slett flaut, norsk politi driter seg ut nok en gang, hvordan skulle det tatt seg ut om det var fullt mulig for et lands politi å gi sine kolleger i andre land ordre om at de skal arrestere personer som ikke begår ulovligheter i det aktuelle landet ?...og så mene at et annet lands politi skal bruke ressurser på noe så bagatellmessig som betaling for sex mellom voksne personer :roll: ...herregud - norsk politi er Flaut !

Lenke til kommentar
Norsk politi tok kontakt med tysk politi for en stund tilbake og la fram et ønske om at tysk politi skulle hjelpe dem med å ta norske menn som betaler for sex i Tyskland.

Er du sikker på dette? Jeg hørte nemlig noe tilsvarende for litt siden, og forhørte meg med en well-connected kjenning i politiet (som for øvrig ikke er fremmed for litt kjøpemoro i utlandet!). Han jobber på orden i hovedstaden nå, men han syntes dette hørtes rart ut, så han sjekket litt rundt, men fant ingenting som tyder på at dette medfører riktighet.

Med forbehold om at min politikontakt kanskje ikke klarte å grave opp riktig info, prøver jeg meg med en antydning om at dette muligens er et rykte eller vandrehistorie.

Noen kjappe googlesøk får frem dette, men det er ikke noe som tyder på at norsk politi har vært i kontakt med Polizei der, det virker som om det besvares spørsmål fra media.

Lenke til kommentar

Selvfølgelig er det tull.

Norsk politi er ikke dumme.

De vet at ingen andre land gidder å hjelpe dem med å ta nordmenn i utlandet. Unntaket er ved kjøp av mindreårige.

Sexkjøp har omtrent null prioritet i Norge.

Det foregår flere tusen sexkjøp i Norge hver eneste dag. Og de få som blir tatt blir det fordi de enten er dum/veldig uheldig, eller fordi hotellet har tipset politiet.

Og hvis politiet har tid, så tar de en tur. Men det har de aldri tid til.

Et eksempel:

For to uker siden ringte jeg for å melde noe kriminell aktivitet.

Dette var på kvelden.

Det første politimannen sa til meg var at de ikke kom. Det var ikke alvorlig kriminalitet. Og det var ikke fare for liv og helse.

De hadde kun en bil på vakt. Dette er vanlig hele uken. Også i helgene. På dagtid har de selvfølgelig flere på jobb. Men de fleste av disse er opptatt med kontorarbeid og etterforskning av prioritert kriminalitet.

Denne ene bilen som kjører rundt på kveldstid skal dekke hele kommunen som har 34.000 innbyggere.

Tror dere virkelig at politiet kommer når et hotell ringer og sier at de kanskje har ei hore på besøk?

Politiet prioriterer liv og helse.

Sexkjøp går ikke under denne kategorien.

Like ved Vikingskipet på Hamar ligger det et leilighets hotell.

Dette var veldig populært en stund. Men eieren var lite interessert i å ha horer som kunder. Han ringte politiet utallige ganger. Men de kom aldri.

Til slutt løste han det ved å følge med på når de fikk kunder på besøk.

2 minutter etter at kunden var ankommet gikk han bort å banket på døren. Og laget et skikkelig leven utenfor. Kunden fikk panikk og stakk, og horen tjente null kroner.

Nå er det litt dårligere tider, så om han har opprettholdt praksisen vet jeg ikke.

Lenke til kommentar

Jeg lurer på om alleverden politifolk er orientert om hva lovene i alle land er slik at de kan straffe utlendinger som bryter sitt lands lov? Selvfølgelig er de ikke det, og de har ikke lov til det.

Så hvordan en kan bli dømt i utlandet for sexkjøp må en vel være så smart som en fremskrittspartianer for å skjønne.

Lenke til kommentar
Gjest paal_erik_68
Holder du deg til hun over 18 så risikerer du ingenting.

Da kan du gå på en smell!

Årsak: Enkelte i Thailand regner alder annerledes. Og begynner på 1år når du blir født. Så om dama sier hun er 18år, som hun oppriktig mener. Så kan hun på papiret bare være 17år.

Skal man være sikker så bør hun være 19år +

Om du sjekker ID kort så kan dette være skrevet på det buddhistiske kalenderår i stedet for det vestlige kalenderåret.

Trekk fra 543 fra fødsels året for å "oversette" til den vestlige kalenderåret.

Lenke til kommentar

Jeg sitter å gleder meg til den dagen en mann tar en sexkjøp sak fra utlandet inn i høyesterett.

Jeg kan ikke gjøre ulovligheter i et annet land for å forsvare meg selv med at i Norge er det lov.

Funker ikke sånn, uansett så mener jeg det kommer opp en sak om myndighet over landegrenser om litt, ikke sexkjøp.

MEN når det gjelder kjøp av små barn kan sexkjøpere brenne i helvete og bures inne for min del.

Pedofili er for meg så forkastelig. Og at myndigheter jobber på tvers av landegrenser er flott, for vi alle skal beskytte barn.

Er du en som ser barneporno er du like grusom som de som lager dette.

Veit at sex med mindreårige som i de fleste land i verden er 18år er veldig straffbart ut i verden.

Flere land skiller på 18år, dvs en 19åring eller 70åring som har sex med noen under 18 år er kriminelt uansett, ikke sånn som i Norge der vi ser på hver enkelt sak.

Lenke til kommentar

Litauen har en glidende skala der. Lavalder for sex er 16 eller 18. Om en på 18 har sex med en på 16 så sees det igjennom fingrene med det men er alderen for eksempel 16 og 28 da ligger den på 28 dårlig an. Ellers har lavalder opp igjennom tiden og i forskjellige land forandret seg over tid. 14 år var ganske vanlig i nesten alle latinoland da jeg var 16. En kunne risikere å få servert ei på 14 i hvilket som helst horehus i hele Sør Amerika. På den annen side. Hva er galt om ei på 14 havner i bingen med en på 16 som jeg var da jeg dro ut? Noe annet var jo at hun var almen tilgjengelig for alle aldre. I Norge var minstealder for salg av sex 16 år da jeg var ung. Siden forhøyet til 18 år Det blir mer og mer vanlig at du er myndig som 18åring også ellers i verden. Det var litt sært at en kunne hoppe til køys da en var 16 lovlig men en kunne ikke få lov til å gift seg før 21, derimot kunne en komme i uniform og få lov til å drepe når en var 16. Jeg sneik meg jo unna verneplikten da jeg seilte til sjøs til etter jeg var 28 år men kammeraten min var HV soldat i fra 17 år. Våpen hjemme og jeg tror 1000 skudd. Samme med min far som var vernepliktig sersjant i fra han var 20 år, US carabin og 1000 skudd som skulle brukes hvert år. Men mine foreldre måtte ha sine foreldre sin underskrift for å gifte seg da de var 20 år begge to. Utvelgelse til underoffiser skjedde på følgende vis etter krigen. Rekruttene ble stilt på linje, de høyeste ble MP, de nest høyeste sjersanter og de trede høyeste korporaler. Ferdig snakka!

Så til "barneprostituerte" i fremmede land. I enkelte land kan en få kjøpt jomfruer og da er de som regel under 12 år. Har de ikke på lager så skaffes dette med kjøp av det nødvendige antall etter etterspørsel. Etter at dyden er solgt settes jentene i produksjon. Det er to land som utmerker seg, India og Bangladesh. Kambodia har tidligere vert leverandører av småjenter. Myndighetene både ute og hjemme har forsøker å stoppe slikt salg, foreløbig uten å lykkes. India og Bangladesh gir fan. Det samme kan du få i alle fattige land, bare snakk om pris. Men hva er så gleden med ei jente på 11 år??? Jeg skjønner det ikke. Skal nevne at ei som jeg kjente sa. - Alt før jeg er 11 år er slettet ut av min hukommelse for da mistet jeg far min. Jeg tror jeg ble brukt i fra jeg var 7. Og ei annen sa så. - Jeg spytter på min mors grav for hun viste det, jeg legger blomster på min fars grav for jeg elsket han jo. Jeg var hans elskerinne til jeg over 17 år.

Noe å tenke på.

Lenke til kommentar

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Fjern formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

×
×
  • Opprett ny...